english version

Izbornik
NASLOVNICA
FRANŠIZNA PONUDA U RH

PONUDA TALIJANSKIH
FRANŠIZA U RH

ŠTO JE FRANŠIZA  
jučer, danas, sutra  
moderna franšiza  
SEMINAR FRANŠIZA A - Ž
mišljenja polaznika
PRIJAVITE SE !  
kome je namijenjen
sadržaj  
način rade
O NAMA
kako Vam možemo pomoći  
press clipping
RESURSI
Članci o franšizi
Knjige o franšizi  
Kalendar sajmova  
dd2ddEtički kodeks  
Linkovi
KONTAKT


Download videa:
Prvi korak u poduzetništvo: Franšiza i licenca

Download brošure
Download brošure:
"Franšiza - 20 najtraženijih odgovora"


fip

 

 


Održan sajam franšize u Budimpešti!
U Budimpešti je od 9.-11. studenog 2006. održan sajam franšize HUNG-EXPO na kojem su prezentirane brojne franšize ponude iz cijelog svijeta. Većina davatelja franšize koji su prisustvovali ovom sajmu zainteresirani su i za širenje na području Hrvatske. Neke od najzanimljivijih franšiznih ponuda prezentiranih na sajmu:

L'ECHELLE-EUROPEENNE
Radi se o francuskom poduzeću koje je, kako to sami kažu: „Specijalist za visinu“. Nude sve vrste proizvoda koji pomažu u savladavanju visina: ljestve – fiksne i pomične, montažno stepenište, viljuškare i sl. Potreban prostor za otvaranje prodajnog mjesta za ovu franšizu je oko 300m2.  Franšizna pristojba kod ove franšize iznosi 39500 eura u što je uključena obuka, marketinški troškovi prilikom pokretanja franšize, opremanje lokacije i dr. Ovom iznosu potrebno je dodati oko 20000 eura za prvo punjenje trgovine (valuta plaćanja 60/90 dana) i 11000 eura obrtnog kapitala. Više informacija možete dobiti na info@fransiza.hr.

CARIBU
Španjolski franšizni lanac dječje konfekcije. Poduzeće je osnovano 1962. godine, a 1980-ih i 1990-ih su postali najveći izvoznik dječje odjeće u Španjolskoj. Franšizu kao model širenja primjenjuju od 1992. godine. Za otvaranje Caribu franšize trebate 50 m2 poslovnog prostora u trgovačkoj zoni u gradu s najmanje 40.000 stanovnika. Potrebna ukupna visina ulaganja je oko 50000 eura. Dužina ugovora – 5 godina. Više informacija na info@fransiza.hr.

PHILDAR
Originalno francuski franšizni lanac trgovina u kojima se prodaje sve potrebno za pletenje i vezenje. Phildar je prvi francuski franšizni lanac i danas ima mrežu od ukupno 650 trgovina u Francuskoj i Belgiji od čega 70 vlastitih i 580 franšiznih lokacija. Ciljno tržište Phildar-ovih trgovina su žene 40 i više godina starosti. Brand Phildar vezuje se uz kvalitet, kreativnost i ženstvenost. Prostor za otvaranje franšizne lokacije treba biti lociran u trgovačkim zonama većih gradova. Više informacija na info@fransiza.hr.

BELFRIT
Belfrit je belgijski lanac u fast-food djelatnosti koji se temelji na tradiciji poslovanja dugoj 175 godina. Prilikom ulaska na nova tržišta svjesni su razlika u prehrambenim navikama lokalnog stanovništva. U kupcu franšize vide partnera koji će im pomoći u prilagođavanju njihovog koncepta novim tržištima. Više informacija na info@fransiza.hr.

SMOKELESS FRANCHISE
Smokelsess Franchise je franšizni koncept čije je poslovanje temeljeno na pružanju tretmana ljudima koji žele prestati pušiti. Nakon 60-90 minuta tretmana organizam pušača dostiže stanje kao da nikada nije pušio. Ovu franšiznu ponudu moguće je realizirati u većim gradovima, a zahtijeva mala financijska ulaganja. Više informacija na info@fransiza.hr.

JUMICAR
Originalno finska ideja – poligoni za trening o sigurnosti u prometu za djecu između 6 i 14 godina starosti. Ideja je pokrenuta 1989. godine u Njemačkoj i do danas se proširila u Austriju, Sloveniju, Cipar, Grčku. Rusiju, Finsku, Portugal, Španjolsku, Francusku, Veliku Britaniju i Tajland. Potrebna su početna ulaganja od 28000 eura koja uključuju 5 automobila za djecu, semafore, kacige, oznake na cesti, promotivni materijal, 5 godina licencu i pomoć u vođenju poslovanja. Ovaj koncept karakterizira mogućnost ostvarivanja profita kroz različite aktivnosti: prodaju ulaznica, prodaja marketinškog prostora na automobilima i kacigama, prodaja sladoleda i sokova u sklopu poligona, organizacija rođendanskih slavlja, sudjelovanje na različitim događajima. Poligoni mogu biti fiksni i mobilni. Više informacija na info@fransiza.hr.

FAST TRACK KIDS
Istraživanja su pokazala da se 80% dječje sposobnosti  učenja razvija do njihove 8 godine života. Ovaj franšizni koncept  temelji se na kreiranju ohrabrujuće i osnažujuće atmosfere u kojoj djeca uče razmišljati i povezivati pojmove i komunicirati. Ima različite programe za djecu od 6 mjeseci do 8 godina. Radi se o američkoj franšizi koja u Americi bilježi izuzetan rast i uspjeh. Više informacija na info@fransiza.hr.

MOVES
Originalno njemačka franšiza u djelatnosti fitness-centara, razvijena uz pomoć fizioterapeuta i liječnika. Više informacija na info@fransiza.hr.

Izvještaj sa Buybranda 2005

 

 

thinker logo

 

jumicar

Ponuda talijanskih fransiza u RH

SFCH

 

Webmaster
Zadnja izmjena sadržaja 05. 02. 2019.
Copyright Centar za poduzetništvo
design, izrada, programiranje by studio:at