Dobrodošli

Centar za franšizu Centra za poduzetništvo Osijek u suradnji s The Franchise Center (TCF) University of Texas El Paso (UTEP) razvio je program i aktivnosti s ciljem upoznavanja poduzetnika s konceptom franšize i promoviranja tog koncepta u Hrvatskoj. Jedan od četiri pokrenuta posla u svijetu je franšiza. Zašto tako ne bi bilo i u Hrvatskoj?

Centar za franšizu Osijek, franšiza je Centra za franšizu sa Sveučilišta El Paso, Texas, USA. Pored osječkog, postoji još jedan sličan centar u Europi i to Centar za franšizu pri University of Jyvaskyla, Finska koji je počeo s radom 1998. godine.

Navedeni centri imaju zajednički cilj – postati jedan od glavnih čimbenika u povećanju spoznaje o franšizi, kroz razvijanje obrazovnih i trening programa, istraživačkih programa, programa savjetovanja i ostalih načina diseminacije informacija vezanih za franšizu.

Voditelji projekta su:

Aleksandar Erceg

Mirela Alpeza

Ciljevi i misija

Misija – Postati jedan od glavnih čimbenika u povećanju spoznaje o franšiznom poslovanju, kroz razvijanje obrazovnih i trening programa, istraživačkih programa, programa savjetovanja i ostalih načina diseminacije informacija vezanih za franšizu.

Osnovni ciljevi Centra za franšizu Centra za poduzetništvo Osijek su:

  • Postati jedan od glavnih čimbenika u povećanju spoznaja o franšizi u RH,
  • Pomoći poduzetnicima razviti franšize u cilju razvijanja izvoza RH,
  • Pomoći pri razvijanju obrazovnih i trening programa, istraživačkih programa, programa savjetovanja i ostalih načina diseminacije informacija vezanih uz franšizu kao način razvoja i rasta poduzeća.