Seminar Franšiza A-Ž

Franšizno poslovanje je izuzetno zastupljeno u razvijenim zemljama Zapada. U SAD-u, čak 50% maloprodaje odvija se kroz franšizne lance. Osim toga, prema podacima Američke gospodarske komore stopa preživljavanja poduzeća koja poslovni pothvat započnu kao dio veće franšizne mreže značajno je viša od stope preživljavanja poduzeća koja poslovni pothvat započinju samostalno. Ovi argumenti, zajedno sa sve većim brojem upita poduzetnika početnika za edukacijom u području franšiznog poslovanja potaknuli su osječki Centar za poduzetništvo sredinom 2003. godine na donošenje odluke o kreiranju seminara o franšiznom poslovanju. Umjesto izučavanja literature o franšizi i reproduciranja pročitanog, osječki Centar za franšizu pronašao je The Franchise Center u El Pasu koji djeluje pri Sveučilištu u Texasu i nudi izuzetno kvalitetan seminar pod nazivom “Franchising – Big Picture” i koji se od 1994. godine kontinuirano održava i bilježi izuzetan uspjeh. Nakon edukacije u SAD-u i pohađanja ovog seminara u Americi od strane savjetnika osječkog Centra, donešena je odluka o kupovini franšize, odnosno prava za korištenje materijala ovog kvalitetnog seminara i njegovo izvođenje na području Hrvatske. Tako je, uz određene prilagodbe potrebama poduzetnika u Hrvatskoj, nastao seminar “Franšiza od A do Ž”.

Komentari i razmišljanja dosadašnjih polaznika održanih seminara “Franšiza od A do Ž”:

“Sada znam kome ću se obratiti za pomoć iz područja franšiznog poslovanja!”
Mirta Šulmajster, poduzetnica iz Osijeka

“Opuštena atmosfera, konkretni primjeri poduzetnika, stručni savjeti predavača i vrlo kvalitetni popratni materijali čine seminar “Franšiza od A do Ž” odličnim početkom za potencijalne primatelje ili davatelje franšize”
Aron Stanić, suradnik u Poduzetničkom inkubatoru BIOS Osijek

“Iako sam veći dio izlaganja i predavanja prepoznao kroz vlastiti rad u “Brodomerkuru”, seminar “Franšiza od A do Ž” je to sublimirao i dao mi mnogo novih podataka i znanja koja ću u budućnosti sigurno primijeniti.”
Damir Borčić, voditelj odjela za franšizu Brodomerkur d.d. Split

“Seminar “Franšiza od A do Ž” odlična je prilika za razmjenu iskustava i problema, kao i prijedloga za primjenu franšize u svakodnevnom životu.”
Mario Grbeša, rukovoditelj prodaje Zagrebačke pekarne Klara d.d. Zagreb

“Seminar “Franšiza od A do Ž” dao mi je motivaciju da još više prionem ostvarivanju svojih želja, a to je otvaranje vlastitog posla.”
Danijela Martinčević, dobitnica stipendije za pohađanje seminara održanog u studenom, 2004.

“Seminar “Franšiza od A do Ž” bio je izuzetno dobro organiziran, s mnogo teoretskih i praktičnih primjera, na vrlo visokom, profesionalnom nivou.”
Ivan Ileš, poduzetnik iz Osijeka