Cantina Mariachi: Franšiza meksička kuhinja

Davatelj franšize Compagnia Generale Ristorazione s.p.a. nudi franšizu meksičke kuhinje – Cantina Mariachi.  Poznata jela iz Meksika – tortilje, chilli, nachos, buritosi, … sve što čini pravi okus meksičke kuhinje napokon ima svoje pravo mjesto. Restoran nudi alternativu tradicionalnim restoranima i fast-food restoranima s jelima meksičke gastronomije.

Razvoj ovog sistema počeo je 1993. godine u Španjolskoj te se potom proširio na Portugal i Veliku Britaniju prije nego je stigao u Italiju. Danas je otvoreno preko 170 Cantina Mariachi u cijeloj Europi. Ukoliko želite otvoriti Cantina Mariachi kao primatelj franšize označava vašu spremnost ulaska u međunarodni sistem čije vrijednosti svakim danom rastu zahvaljujući potpori profesionalnog tima koji neprekidno pomažu primateljima franšize u rješavanju njihovih mogućih problema od početka ulaska u sistem do otvaranja poslovanja. Ukupna investicija je oko 200.000,00 EUR.

 

Idealni primatelj franšize:

 1. poduzetnik bez prethodnog iskustva u ovom području poslovanja, treba biti spreman na prihvaćanje novih standarda upravljanje, ali i na suočavanje s novim aspektima poslovanja u restoranskom poslovanju, upravljanju ljudima te cash-flowu.
 2. poduzetnik s iskustvom u restoranskom poslovanju koji je spreman na kompromis s uslugama koje nudi ured davatelja franšize te spreman na daljnje učenje vezano za upravljanje restoranima.
 3. Idealni primatelj franšize može imati razna iskustva, no ono što je najvažnije je njegov poduzetnički duh i spremnost na prihvaćanje direktiva davatelja franšize. Idealni primatelj mora biti koncentriran na prihvaćanje znanja davatelja franšize, ali i biti spreman na kombinaciju svoje inovativnosti, standardizacije sistema te djelovanja na lokalnoj razini.

Opći ugovorni uvjeti:

 1. Ugovor se sklapa na rok od 5 godina te ga je moguće obnoviti
 2. Ukoliko primatelj nema već spremnu lokaciju, davatelj organizira transport opreme i namještaja u cilju postizanja identiteta franšize
 3. Primatelj franšize plaća tantijeme davatelju franšize u iznosu koji će biti određen u ugovoru.
 4. Davatelj pridonosi promotivnim aktivnostima i publicitetu sistema u iznosu koji će biti određen u ugovoru.

OBUKA

 1. Upravljanje ljudskim potencijalima je od iznimnog značaja za početak rada i razvijanje branda franšiznog sistema. Obuka primatelja franšize i njegovih zaposlenika biti će provedena od strane davatelja u jednom od obližnjih restorana koji služi kao pilot jedinica.
 2. Obuka traje minimalno dva tjedna i pokriva slijedeće
  1. Upoznavanje s restoranskim poslovanjem
  2. Upoznavanje s odabranom franšizom
  3. Prenošenje znanja o poslovanju kuhinje u restoranu te kako upravljati poslovanjem i ljudima
  4. Analiza poslovnog lanca: naručivanje, zalihe, kontrola kvalitete, proizvodnja i prodaja
  5. Upravljanje računovodstvom i korištenje informacijskog sustava
  6. Osobni management: rasporedi, odabir zaposlenih, ugovori o radu

Pomoć
Davatelj će poslati svog predstavnika 4 dana prije početka poslovanja, na dan otvaranja te prva tri dana nakon otvaranja kako bi pomogao primatelju franšize prilikom ovog događaja koji je od iznimne važnosti za poslovanje restorana. Kasnije povremene posjete biti će u cilju pomaganja poslovanju.

Nadzor
Putem sofisticiranog informacijskog sistema i načina izvješćivanja, davatelj franšize neprekidno nadzire poslovanje primatelja franšize.